Αυξημένη διακίνηση πορνογραφικού υλικού μέσω του διαδικτύου

Αυξημένη διακίνηση πορνογραφικού υλικού μέσω του διαδικτύου

Αρ. Πρωτ. 11998/23.06.2010

Προς Υπουργούς:

- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

- Προστασίας του Πολίτη

Μεγάλη αύξηση παρατηρείται στην διακίνηση πορνογραφικού υλικού μέσω του διαδικτύου. Το φαινόμενο αυτό λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ο αριθμός των ιστοσελίδων που ασχολούνται με την παιδική πορνογραφία έχει αυξηθεί δραματικά. Η ανησυχία είναι μεγάλη, καθώς τα νεαρά άτομα που ασχολούνται με το διαδίκτυο συνεχώς αυξάνονται.

Η εξάπλωση αυτού του φαινομένου προβληματίζει ιδιαίτερα τους γονείς, καθώς η διακίνηση πορνογραφικού υλικού αποτελεί μια κερδοφόρα επιχείρηση, τα δίχτυα της οποίας οδηγούν σε σοβαρές μορφές σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης των παιδιών. Το δυσάρεστο σε όλη αυτή την κατάσταση είναι ότι στο πορνογραφικό υλικό που διακινείται μέσω του διαδικτύου, απεικονίζονται ανήλικα θύματα και οι εικόνες είναι παραστατικές και βίαιες. Οφείλει η Πολιτεία να ακολουθήσει μια υπεύθυνη πολιτική αντιμετώπισης του φαινομένου και προστασίας των παιδιών, ακόμη και με την φραγή της πρόσβασης σε σελίδες του διαδικτύου που περιέχουν πορνογραφικό υλικό.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν τα συναρμόδια Υπουργεία για τον περιορισμό και την εξάλειψη του φαινομένου της διακίνησης πορνογραφικού υλικού μέσω του διαδικτύου;

Απαντήσεις Υπουργείων